Harlinger apotheken

4 huismiddeltjes om donkere kringen en wallen tegen te gaan

Geplaatst op

Donkere kringen onder je ogen is iets waar veel mensen een hekel aan hebben. Zowel mannen als vrouwen kunnen donkere kringen krijgen. Wanneer vrouwen donkere kringen hebben smeren ze daar meestal een laag concealer overheen, zodat je het niet meer kunt zien. Omdat de huid onder de ogen heel dun is, moet je deze ook met zorg behandelen. Je kunt bijvoorbeeld proberen om met verschillende huismiddeltjes de donkere kringen te verminderen. Wat je kunt proberen is: 

  1. Gebruik koude theezakjes

Thee is erg goed voor de huid onder de ogen en het verminderen van donkere kringen. Bij voorkeur maak je gebruik van groene- of kamillethee voor de beste resultaten. Hoe breng je dit precies aan? Laat een theezakje in een glas met kokend water hangen en zet hem vervolgens in de koelkast. Wanneer het water en het zakje koud genoeg zijn leg je deze zachtjes onder je ogen voor zo een 10 tot 15 minuten. Je mag dit zo vaak herhalen als je wilt. 

  1. Rauwe aardappelen of komkommer

Deze natuurlijke producten helpen niet alleen om van je donkere kringen af te komen, maar zijn ook goed voor de ‘puffiness’ van de huid onder je ogen te verminderen. Hoe doe je dit? Rasp wat rauwe aardappel en komkommer en plaats dit mixje op je huid onder je ogen. Laat dit zo een 10 tot 12 minuten zitten. Je kunt eventueel ook het sap van de aardappelen en de komkommer gebruiken. Gebruik dan een watje om het sap onder je ogen te krijgen en laat dit 1 tot 3 minuten zitten. 

  1. Genoeg slapen

Genoeg slapen is ook belangrijk voor de look van je donkere kringen en/of wallen. Probeer daarom echt gemiddeld gezien 8 uur te slapen. Moet je er elke dag vroeg uit? Probeer dan eerder naar bed te gaan. 

  1. Yoga en mediatie 

Donkere kringen en wallen worden ook veroorzaakt door stress. Probeer daarom elke dag genoeg tijd te nemen om echt even helemaal tot rust te komen en te ontspannen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een yoga en/of meditatiesessie, maar mag uiteraard ook iets anders zijn!

  1. Echt last van wallen?

Heb je niet alleen last van donkere kringen, maar ook echt van wallen? Het is mogelijk hier iets aan te doen, zoals een behandeling met hyaluronzuur fillers. Zo ben je in een keer van je vermoeide blik af. 

Gerelateerde berichten

Houtgeuren zijn populair en dit is waarom

Houtachtige geuren staan bekend om hun diepe, rijke aroma’s die zowel kalmerend als aards zijn. Etherische oliën van bomen worden veel...

Lees meer

Over ons

Bij Harlingerapotheken.nl staan we klaar om jouw gezondheid en welzijn te ondersteunen. Ons toegewijde team van bloggers biedt interessante content op dit gebied. We streven ernaar om jou de beste service te bieden, elke keer weer. Welkom bij Harlingerapotheken.nl!

Contactgegevens

Via info @harlingerapotheken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden