Harlinger apotheken

Bedrijfshulpverlener is erg belangrijk

Geplaatst op

We nemen in deze blog graag met jou door wat de verschillende voordelen zijn van een bedrijfshulpverlener binnen een apotheek. Wanneer meerdere mensen met elkaar samenwerken op een werkvloer kan het voorkomen dat er een ongeluk plaatsvindt. Je wilt echt niet dat wanneer er een ongeval plaatsvindt er niemand is die eerste hulp kan verlenen bijvoorbeeld. Het is erg belangrijk dat er een bedrijfshulpverlener aanwezig is. De bedrijfshulpverlener is iemand die in de apotheek werkt, maar die ook een BHV-certificaat behaald heeft. Een bhv opleiding is dan de stap die je moet nemen. We vertellen je meer over dit onderwerp dus lees snel verder.

Wat is een BHV-opleiding?

In principe gaat een BHV-opleiding over het geven van eerste hulp, het blussen van een beginnende brand en het assisteren bij het ontruimen van een pand. Wanneer er een ongeval plaatsvindt is het erg belangrijk dat er eerste hulp gegeven kan worden wanneer dit nodig is. Tijdens een BHV opleiding leer je wat je moet doen als iemand eerste hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld reanimeren. De zogenaamde mond-op-mondbeademing. Ook is het erg belangrijk dat een beginnende brand snel en vakkundig geblust wordt. Tijdens de opleiding leer je hoe je een bepaald brand moet blussen. Tenslotte is het nodig om een pand te verlaten tijdens een calamiteit. De bedrijfshulpverlener assisteert bij het evacueren.

Waar kan ik een BHV-opleiding volgen?

Bij noriskveiligheidsopleidingen.nl kun je heel goed een opleiding voor bedrijfshulpverlener volgen. De opleiding duurt in principe een dag en wanneer je het examen gehaald hebt beschik je al over het certificaat voor bedrijfshulpverlener. Het is mogelijk om op verschillende opleidingslocaties de opleiding te volgen. Daarnaast is het ook mogelijk om de opleiding op je eigen werkvloer te volgen. Dit laatste heeft natuurlijk als voordeel dat je concreet de situatie waarin je werkt kunt betrekken in de opleiding. Zo komen theorie en praktijk mooi bij elkaar. Het is niet in alle gevallen mogelijk de opleiding op de werkvloer te volgen, dan is het dus belangrijk een locatie te kiezen die dicht bij je woonplaats is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Harlingerapotheken.nl staan we klaar om jouw gezondheid en welzijn te ondersteunen. Ons toegewijde team van bloggers biedt interessante content op dit gebied. We streven ernaar om jou de beste service te bieden, elke keer weer. Welkom bij Harlingerapotheken.nl!

Contactgegevens

Via info @harlingerapotheken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden