Harlinger apotheken

Medicatie of chiropractie?

Geplaatst op

Niet iedereen in Nederland kent chiropractie. Chiropractor Hilversum kan u helpen bij pijnklachten. Wat moet je nu verwachten als je een chiropractor zoekt voor pijnklachten? Chiropractoren behandelen elk type pijn die voortkomt uit bewegingsgerelateerde klachten. Hoewel pijn in de onderrug een veelvoorkomende reden is om naar een chiropractor te gaan, kan je ook naar de chiropractor gaan voor enkelklachten. De chiropractische aanpak kan behoorlijk verschillen van het toepassen van specifieke druktechnieken tot aan het geven van oefeningen en adviezen.

Chiropractie behandelt op de lange termijn

Medicatie dempt alleen de pijn, de oorzaak wordt niet aangepakt. Chiropractoren gaan eerst op zoek naar de oorzaak van de pijn. Dit is precies waarom chiropractische zorg als effectief wordt gezien voor het gericht aanpakken en oplossen van het probleem. Voor mensen die medicijnen gebruiken, kan het probleem telkens terugkeren als de medicatie is uitgewerkt.

Chiropractische zorg wordt daarnaast gezien als een veiligere behandeloptie voor pijn.  De bijwerking van een medicament kunnen namelijk groot zijn. Denk hierbij aan maagzweren, bloedingen en vele andere bijwerkingen.

Bij de chiropractor krijgt men bovendien kunnen specifieke oefeningen en technieken die men leert die zelf het lichaam te herstellen en te versterken. Het resultaat is daarmee vaak pijnverlichting op korte termijn in combinatie met welzijn op de lange termijn!

Op zoek naar pijnverlichting? Medicatie is niet de enige optie

Soms voelt het dat pijnstillers de enige optie zijn om pijnverlichting te krijgen. Het is echter essentieel voor patiënten met pijn dat ze weten dat er verschillende behandelopties bestaan. Chiropractische manipulaties ofwel correcties kunnen effectief zijn voor pijnverlichting en geven een langdurige verlichting zonder negatieve bijwerkingen of zorgen over afhankelijkheid. Wat kan worden gezien als een snelle oplossing. Is niet zo bij de chiropractie waar snelle verlichting langdurig effect kan hebben. Kortom ga met uw pijnklachten naar een chiropractor als u pijnverlichting wilt krijgen.

Combinatie van medicatie en chiropractie

In sommige gevallen kan het wel verstandig zijn om chiropractische behandelingen te combineren met medicatie. Het kan voorkomen dat de ‘blessure’ dusdanig geïrriteerd is, ofwel dat er een dusdanige inflammatie is dat een anti-ontstekingsmiddel als ibuprofen en diclofenac nuttig kan zijn voor de eerste dagen. Dit wordt altijd bepaald door een arts. De ontsteking neemt nu af waardoor er beweging mogelijk is. Vervolgens kan de chiropractor door middel van bewegingstechnieken de klacht aanpakken.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Bij Harlingerapotheken.nl staan we klaar om jouw gezondheid en welzijn te ondersteunen. Ons toegewijde team van bloggers biedt interessante content op dit gebied. We streven ernaar om jou de beste service te bieden, elke keer weer. Welkom bij Harlingerapotheken.nl!

Contactgegevens

Via info @harlingerapotheken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden