Harlinger apotheken

Met welke medicijnen moet je oppassen met wat je eet/drinkt?

Geplaatst op

Alle medicijnen hebben bijwerkingen. Dat is immers niet vreemd aangezien een bijwerking niets anders is dan een reactie van het lichaam op iets wat je inbrengt. Het wordt pas een bijwerking op het moment dat het om een reactie gaat die niet per se bedoeld was om uit te lokken. Soms kunnen bepaalde combinaties van medicijnen of andere stoffen een bepaalde bijwerkingen veroorzaken en daarom is het belangrijk om de bijsluiter van een medicijn goed door te nemen wanneer je niet zeker weet of je wel alles wat je normaal gesproken eet of drinkt binnen krijgt. In deze blog willen we een en ander met je delen aangaande de bijwerkingen die kunnen optreden wanneer je medicijnen gebruikt en bepaalde voedingsmiddelen tot je neemt.

Alcoholische dranken

Het is geen verrassing dat alcoholische dranken doorgaans een effect hebben op mensen. Ook wanneer je geen medicijnen gebruikt dan kun je na het drinken van een aantal biertjes of een paar glaasjes wijn al de effecten merken van alcohol op het lichaam. Door dit effect wanneer je geen medicatie gebruikt is het des te belangrijker om op te letten met het gebruik van alcohol wanneer je wél medicatie gebruikt. In bijna elke bijsluiter zul je kunnen lezen dat je alcoholische dranken beter kunt vermijden wanneer je een bepaald medicijn gebruikt.

Rauwe producten

Men heeft vaak het idee dat rauwe producten erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dat valt echter reuze mee. Er zijn meer dan genoeg gerechten en voedingswaren die rauw gegeten en geserveerd worden. Denk bijvoorbeeld aan rauwe ham, tartaar of sushi. Ja, zelfs rauwe vis kan, mits het vers is natuurlijk, geen enkel probleem zijn voor de gezondheid. Ook wanneer het gaat om medicijngebruik is het over het algemeen geen enkel probleem om te genieten van een heerlijke portie sushi. Woon je toevallig in de omgeving van Houten en wil je graag sushi bestellen na het lezen van dit artikel? Kijk op de website van houten.sushistation.nl en bestel online de lekkerste sushi uit de regio Houten.

Gerelateerde berichten

Houtgeuren zijn populair en dit is waarom

Houtachtige geuren staan bekend om hun diepe, rijke aroma’s die zowel kalmerend als aards zijn. Etherische oliën van bomen worden veel...

Lees meer

Over ons

Bij Harlingerapotheken.nl staan we klaar om jouw gezondheid en welzijn te ondersteunen. Ons toegewijde team van bloggers biedt interessante content op dit gebied. We streven ernaar om jou de beste service te bieden, elke keer weer. Welkom bij Harlingerapotheken.nl!

Contactgegevens

Via info @harlingerapotheken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden