Harlinger apotheken

Orthodontist en cosmetische behandelingen

Geplaatst op

Wanneer we praten over orthodontie dan gaat het over het corrigeren van het gebit, met name als tanden daarin schuin staan. Wanneer je naar de orthodontist gaat, dan heeft deze persoon allerlei methode om tanden en kiezen weer recht te krijgen. In deze blog gaan we er meer over vertellen en ook hoe dit te combineren is met cosmetische behandelingen bij de tandarts.

Wat kan een orthodontist doen? 

Wanneer je zit met een scheef gebit, dan is het mogelijk om dit te laten corrigeren door de orthodontist. Deze heeft beugels om de tanden weer recht te krijgen. Zo’n behandeling kan 2 tot 3 jaar duren, daarom wordt het ook aangeraden om in de kindertijd deze behandeling te laten doen als de volwassen tanden door zijn gekomen. Het kan ook voorkomen dat volwassenen en een behandeling bij de orthodontist laten doen. Dit zijn dan meestal mensen die vroeger geen beugel gehad hebben. 

Hoe kan de orthodontist je helpen?

Je hoeft niet bang te zijn dat je op volwassen leeftijd nog met een zichtbare buitenboordbeugel moet rondlopen. Er zijn tegenwoordig ook onzichtbare beugels die achter de tanden geplaatst kunnen worden. Niet zelden wordt een behandeling bij de orthodontist gecombineerd met een cosmetische behandeling bij een tandarts. Een recht gebit willen hebben heeft niet alleen met esthetische redenen te maken, maar ook omdat het een vele gevallen makkelijker is om er echt geweest schoon te houden.

Welke cosmetische behandelingen worden vaak gecombineerd met een beugel?

Het is mogelijk om na de beugelbehandeling, dus wanneer de beugel er weer uit is, je tanden te laten bleken. Zo zijn ze veel attenter lichter en dat oogt jonger en mooier. De tandarts doet dit met peroxide. Daarnaast is het mogelijk om facings te laten zetten die de vorm van je tanden of de kleur ervan kunnen corrigeren. Dit zijn in feite schildjes rondom je tanden die gemaakt zijn van composiet. Wil je meer weten over welke behandelingen in jouw situatie het beste zijn, neem dan eens contact op tcn.nl. Deze tandartsen helpen je graag verder aan een stralend gebit. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Harlingerapotheken.nl staan we klaar om jouw gezondheid en welzijn te ondersteunen. Ons toegewijde team van bloggers biedt interessante content op dit gebied. We streven ernaar om jou de beste service te bieden, elke keer weer. Welkom bij Harlingerapotheken.nl!

Contactgegevens

Via info @harlingerapotheken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden