Harlinger apotheken

Veilige voedingsmiddelen zijn altijd gecheckt

Geplaatst op

Bij www.tlr-international.com vinden we dé manier om je voedingsmiddelen op en top veilig te houden. Ze bieden een gedegen analyse aan waarmee het mogelijk is om vast te stellen of grondstoffen en voedingsmiddelen voor mensen of dieren wel of geen gevaarlijke stoffen of ziektekiemen hebben. Lees er meer over in deze blog. 

Hoe een analyse je kan helpen met de voedselveiligheid 

We nemen graag met je door hoe een analyse je kan helpen bij de voedselveiligheid. Het kan zo zijn dat er gevaarlijke stoffen in een voedingsmiddel zitten. Wanneer je een analyse laat uitvoeren, dan is het mogelijk om al in het buitenland bijvoorbeeld deze stoffen te detecteren. Dat scheelt alweer een verzending. Zo kom jij niet met grondstoffen voor je producten te zitten die gevaarlijk zijn. Dat scheelt ook geld en een retourzending. 

Waarom een voedseltest belangrijk is? 

Je kunt misschien denken dat het een beetje overdreven is om een voedseltest te laten doen. Maar er zijn wel degelijk goede redenen waarom iemand een dergelijke test zou moeten laten doen. Het is namelijk heel fijn voor uitbaters van bijvoorbeeld een hondenpension, om te weten of het voedsel dat ze de honden geven wel veilig is. 

Zo kun je allerlei juridische problemen voorkomen. 

Daarnaast is het ook slim om als restauranthouder een test te laten doen. Op deze manier weet je zeker dat de gerechten die je je gasten voorzet niet voor problemen gaan zorgen bij de gasten. Je bent volledig verantwoordelijk voor hun gezondheid met betrekking tot de gerechten die je serveert. 

HACCP 

Het is ook mogelijk om de voedselveiligheid van je gasten nog beter te waarborgen. Dat is gemakkelijk te doen door het HACCP-systeem te hanteren. Dat staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een manier om te beschrijven waar alle risicovolle punten in de voedselbereiding aanwezig zijn. Daarbij beschrijf je direct wat je eraan doet om het risico te elimineren. Op deze manier is het heel gemakkelijk om praktisch aan de slag te gaan met de voedselkwaliteit in keuken. 

Gerelateerde berichten

Houtgeuren zijn populair en dit is waarom

Houtachtige geuren staan bekend om hun diepe, rijke aroma’s die zowel kalmerend als aards zijn. Etherische oliën van bomen worden veel...

Lees meer

Over ons

Bij Harlingerapotheken.nl staan we klaar om jouw gezondheid en welzijn te ondersteunen. Ons toegewijde team van bloggers biedt interessante content op dit gebied. We streven ernaar om jou de beste service te bieden, elke keer weer. Welkom bij Harlingerapotheken.nl!

Contactgegevens

Via info @harlingerapotheken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden