Harlinger apotheken

Waarom voor een gietvloer gaan?

Geplaatst op

Wanneer je een apotheek hebt of een ander bedrijf dat gepositioneerd is in het werkveld van de gezondheidszorg, dan is het superbelangrijk dat de hygiëne op en top in orde is. Wanneer je werkt met tapijt op de grond is het natuurlijk ontzettend lastig om het 100% schoon te krijgen 

Een gietvloer is ideaal als het gaat om het extra stukje hygiëne in je bedrijf. Het is niet verwonderlijk dat er veel apothekers gebruikmaken van een gietvloer. We nemen in deze blog met je door waarom een gietvloer zo ideaal is in deze setting.

Gemakkelijk schoon te krijgen 

In de eerste plaats is het natuurlijk zo dat de gietvloer bijzonder snel en gemakkelijk schoon te maken is met water en verschillende schoonmaakmiddelen die nodig zijn om het niveau van hygiëne dat nodig is in de gezondheidszorg te bereiken. Wanneer je het vergelijkt met een houten vloer of tapijt dan zie je echt een aanzienlijk verschil als het gaat over het waarborgen van de hygiëne. Je hoeft echt niet bang te zijn dat er iets op de vloer valt, want de gietvloer kan er prachtig tegen. 

Kunststof is ideaal in de gezondheidszorg 

Wanneer we kijken naar het materiaal waar de gietvloer van gemaakt is, dan valt het direct op dat het zo ideaal is dat het toch niet anders kan dat het in de gezondheidszorg gebruikt wordt. We hebben al gezegd dat het heel gemakkelijk schoon te maken is. Je kunt hier zelfs agressieve schoonmaakmiddelen voor gebruiken. Dat komt omdat de gietvloer heel goed tegen zuren kan. Daarnaast is het een zeer slijtvaste vloer waardoor hij niet snel afbrokkelt. Ook is het een type vloer dat niet snel stoffig wordt en dat is ook weer heel erg fijn in bijvoorbeeld een laboratoriumsetting of apotheek. 

De gietvloer is in de industriële en medische sector ontstaan, maar komt ook steeds vaker voor in de residentiële sector. Puur vanwege het feit dat het een zeer minimalistische vloer is die perfect past bij populaire woonstijlen als de industriële en de Scandinavische.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Harlingerapotheken.nl staan we klaar om jouw gezondheid en welzijn te ondersteunen. Ons toegewijde team van bloggers biedt interessante content op dit gebied. We streven ernaar om jou de beste service te bieden, elke keer weer. Welkom bij Harlingerapotheken.nl!

Contactgegevens

Via info @harlingerapotheken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden