Harlinger apotheken

Wanneer moet je naar een mondhygiënist?

Geplaatst op

Je gaat twee keer jaar naar de tandarts. Waarom zou je dan nog naar de mondhygiënist gaan? Dit is iets wat veel mensen denken. Toch is het goed om soms naar de mondhygiënist te gaan. We leggen je hieronder uit wat een mondhygiënist doet, wanneer je er een nodig hebt en waar je een goede mondhygiënist kunt vinden (tip: bij deze tandarts in Amsterdam).

Wat is de taak van een mondhygiënist?

De taak van een mondhygiënist is de preventie en behandeling van mondproblemen. Ze zijn hierin gespecialiseerd, maken je gebit schoon en geven adviezen over hoe je je mond gezond kunt houden. Ook doen ze soms in opdracht van tandartsen een mondonderzoek om te zien hoe schoon je gebit echt is.

Wanneer moet je naar een mondhygiënist?

We raden aan om er een te bezoeken wanneer je last hebt van een of meerdere van de volgende symptomen:

  • Tandsteen of -aanslag
  • Bloedend tandvlees
  • Loszittende tanden
  • Regelmatig last van gaatjes
  • Teruggetrokken tandvlees
  • Slechte adem en/of een vieze smaak in je mond

Wat is het verschil tussen een tandarts en mondhygiënist?

Het grote verschil tussen een tandarts en een mondhygiënist is dat een mondhygiënist zich voornamelijk richt op de verzorging van het gebit en preventieve gebitscontroles uitvoert. Daarnaast geeft hij of zij ook advies over je gebit. Ook kan een mondhygiënist je tanden polijsten zodat ze witter ogen.

Wat valt er precies onder mondhygiëne?

Onder deze term vallen alle preventieve behandelingen die invloed hebben op de gezondheid van je tanden, kiezen en tandvlees. Denk niet alleen aan behandelingen zoals het verwijderen van tandplak, maar ook advies en voorlichting.

Zorgverzekeraar

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan vallen behandelingen bij de mondhygiënist binnen je basisverzekering. Voor 18-plussers wordt dit niet vanuit de basisverzekering vergoed, maar wel (grotendeels) uit een aanvullende verzekering. Om precies te weten wat er wel of niet wordt vergoed, is het goed om contact op te nemen met je verzekeraar.

Gerelateerde berichten

Houtgeuren zijn populair en dit is waarom

Houtachtige geuren staan bekend om hun diepe, rijke aroma’s die zowel kalmerend als aards zijn. Etherische oliën van bomen worden veel...

Lees meer

Over ons

Bij Harlingerapotheken.nl staan we klaar om jouw gezondheid en welzijn te ondersteunen. Ons toegewijde team van bloggers biedt interessante content op dit gebied. We streven ernaar om jou de beste service te bieden, elke keer weer. Welkom bij Harlingerapotheken.nl!

Contactgegevens

Via info @harlingerapotheken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden