Wat is er allemaal mogelijk bij de moderne tandarts?

De tandarts van nu is niet meer te vergelijken met die van vroeger. Wij nemen in deze blogs met je door wat er allemaal kan bij de moderne tandarts.

Hoe groot is de tandarts iemand die vooral kijken naar de staat van de tanden en bijvoorbeeld gaatjes vulde of kiezen trok. Tegenwoordig is het allemaal een stuk breder en ook veel meer gericht op de esthetische aspecten van het gebit. Natuurlijk is de kerntaak van de tandarts te de zorgen dat je gebit gezond is en in een goede staat. Er zijn verschillende zaken mogelijk bij de moderne tandarts waar we in deze blog graag even op in willen gaan. We raden je aan om ook even de andere tekst op onze site te lezen als je interesse hebt in gezondheidszorg en aanverwante onderwerpen.

Behandelingen bij de moderne tandarts

Ben je niet tevreden over de kleur van je tanden, dan zijn er allerlei mogelijkheden om ze te laten bleken. Je kunt dan zelf een tint kiezen en op dat moment kan de tandarts aan de slag gaan om je tanden te bleken met peroxide. Een andere mogelijkheid om de esthetica van tanden te verbeteren is door gebruik te maken van facings. Dit zijn schildjes die rondje tanden gemaakt worden. Ze zijn gemaakt van composiet en dat is ook het materiaal waar moderne vullingen van gemaakt worden.

De ouderwetse beugel

Wil jij dat je tanden weer recht worden? Dan is het mogelijk om een beugel te nemen. Er zijn verschillende soorten beugels. Er is een beugel die je ‘s nachts in kunt doen. Er is een beugel die onzichtbaar de hele dag achter je tanden gemaakt wordt en natuurlijk zijn er ook nog steeds de zichtbare beugels met de blokjes. De onzichtbare en de nachtbeugel worden vaak door volwassenen gedragen die op latere leeftijd de tanden wat rechter willen hebben.

De mondhygiënist

Bij de mondhygiënist zul je advies en preventie maatregelen kunnen verwachten. Deze dentale expert kijkt of het gebied goed schoon is en kan dit schoonmaken voor je. Ook kunnen je tanden gepolijst worden. Wil je graag advies over hoe je de tanden en kiezen het beste kunt reinigen, dan kan deze expert jouw daarover van alles vertellen. Zo laat hij of zij zien hoe je tussen de tanden kunt reinigen. Bij mondhygiënist Almere vind je de kennis en kunde op dentaal gebied.

Pin It on Pinterest