Harlinger apotheken

Wil je weer een stralende lach? Check deze blog!

Geplaatst op

Tandarts Capelle aan den IJssel helpt je graag met allerlei soorten behandelingen. Overigens, niet alle van de volgende procedures zijn helemaal geschikt voor iedereen. Je tandarts kan je helpen bepalen welke methode het beste werkt voor het verbeteren van je glimlach.

Cosmetisch Tanden Bleken

Ook wel “tanden bleken” genoemd, deze procedure kan je tanden helderder en witter maken van verkleuringen en/of vlekken. Het kan in de tandartspraktijk of thuis worden gedaan. Niet bij iedereen kunnen de tanden gebleekt worden, dus het is heel belangrijk dat je dit eerst met je tandarts bespreekt.

Cosmetische tandvernisjes 

Veneers zijn een dun omhulsel gemaakt van porselein of composietmateriaal. Ze worden op maat gemaakt en aan de voorkant van de tand gecementeerd. Een facing kan worden gebruikt om gebitsaandoeningen te behandelen, zoals een licht scheve tand, verkleurde tanden, afgebroken tanden, of zelfs om ruimtes tussen de tanden te bedekken.

Cosmetische tandheelkundige implantaten 

Een tandheelkundig implantaat is een metalen apparaat dat is ontworpen om ontbrekende tanden te vervangen. Het implantaat is meestal gemaakt van titanium en wordt operatief in het kaakbot geplaatst op de plaats waar een tand of kies mist. Een tandheelkundig implantaat is ontworpen om als tandwortel te fungeren en kan kunsttanden verankeren, zoals een kroon, brug of gebitsprothese.

Cosmetische tandheelkundige kronen 

Kronen, ook wel caps genoemd, worden op maat gemaakt om over je hele tand te passen nadat de cosmetische tandarts deze heeft geprepareerd. Ze zijn meestal gemaakt van acryl of porselein dat met metaal is versmolten om de bijtdruk te weerstaan. Kronen kunnen in de cosmetische tandheelkunde worden gebruikt om tanden te behandelen die slecht gevormd zijn, veel tandbederf vertonen, gebroken of afgebroken zijn, grote vullingen hebben gehad of om ruimten tussen de tanden te bedekken. De tandarts kan de vorm van de tand veranderen door een deel van het glazuur weg te vijlen of te verwijderen. Dit proces is meestal niet pijnlijk en kan onmiddellijk effect hebben. Daarnaast is er ook nog bonding, dat is het proces waarbij tandkleurige materialen aan de tand worden gehecht (bonding). Dit is een procedure die kan worden gebruikt om een tand die ernstig is bevlekt, gebroken of afgebroken, te herstellen of er beter uit te laten zien.

Gerelateerde berichten

Houtgeuren zijn populair en dit is waarom

Houtachtige geuren staan bekend om hun diepe, rijke aroma’s die zowel kalmerend als aards zijn. Etherische oliën van bomen worden veel...

Lees meer

Over ons

Bij Harlingerapotheken.nl staan we klaar om jouw gezondheid en welzijn te ondersteunen. Ons toegewijde team van bloggers biedt interessante content op dit gebied. We streven ernaar om jou de beste service te bieden, elke keer weer. Welkom bij Harlingerapotheken.nl!

Contactgegevens

Via info @harlingerapotheken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden