Harlinger apotheken

X tips voor het krijgen van een lichaam met betere contouren

Geplaatst op

Zit je niet helemaal lekker in je vel, omdat je niet (volledig) tevreden bent met je lichaam of je vindt echt dat het tijd is om strakker in je vel te zitten? We geven je graag een aantal tips. 

Geen wondermiddel

We vallen graag meteen met de deur in huis. Er bestaat geen wondermiddel om af te vallen of een strakker lichaam te krijgen. Die zogenaamde afvalthee- of pillen kun je dus lekker laten staan. Vaak kosten die goedjes ook een hoop geld. Daarnaast geven vele ‘afvalbehandelingen’ bij een beautysalon ook vaak niet het gewenste resultaat. Met dit soort behandelingen raak je vaak snel veel vocht kwijt, omdat je bijvoorbeeld ingepakt zit in een warmtepak en hierbij erg veel zweet. Helaas is dit effect slechts tijdelijk van aard en moet je er echt voor zorgen dat je na zo een behandeling je vochttekort weer aanvult. 

Het aanpassen van je eetpatroon en/of gewoontes

Om echt strakker in je vel te zitten is het aanpassen van je eetpatroon en/of gewoontes naast voldoende beweging het allerbelangrijkst om af te vallen. Je moet simpel gezegd minder kcal eten dan dat je op een dag verbrand. Je lichaam verbrand elke dag van nature al een x-aantal kcal. Online zijn er vele tools te vinden om je caloriebehoefte uit te reken. Om af te vallen is het de bedoeling om net iets onder je caloriebehoefte te gaan zitten. Om gezond af te vallen raden we aan niet te ver onder je caloriebehoefte te gaan zitten. Dit is op de lange termijn helaas niet vol te houden en erg ongezond. Met gezond afvallen val je ongeveer 0,3 – 0,5 kilo per week af. 

Beweging en sporten

Naast het aanpassen van je eetpatroon en eten onder je caloriebehoefte helpt sporten en bewegen je met het definiëren van je lichaam, vooral wanneer je ook aan de gang gaat met krachtoefeningen. Ook zorgt het ervoor dat je nog meer kcal verbrand op een dag. Waardoor je sneller afvalt. Let wel op dat spieren vaak meer wegen dan vet, dus let vooral op hoe je lichaam eruit ziet en let minder op het getal op de weegschaal. 

Liposuctie

Heb je echt last van vet wat maar niet weg lijkt te gaan ondanks dat je volop aan het bewegen bent en je je eetpatroon hebt aangepast? Dan zou je een liposuctie kunnen overwegen. Hierbij wordt er door middel van een canule vet uit je lichaam gezogen. Dit zorgt er vooral voor dat de contouren van je lichaam strakker worden. Een liposuctie wordt enkel uitgevoerd bij mensen met een BMI onder de 30. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Harlingerapotheken.nl staan we klaar om jouw gezondheid en welzijn te ondersteunen. Ons toegewijde team van bloggers biedt interessante content op dit gebied. We streven ernaar om jou de beste service te bieden, elke keer weer. Welkom bij Harlingerapotheken.nl!

Contactgegevens

Via info @harlingerapotheken.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden